Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Washingtonul, gata să blocheze o nouă 'caravană' de migranţi

Administraţia lui Donald Trump s-a declarat gata marţi să blocheze o nouă "caravană" de migranţi din America Centrală cu întăriri militare la graniţa de sud a Statelor Unite, relatează France Presse.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2019 - 21:53

"O mulţime de oameni urmează să sosească prin Mexic în speranţa de a inunda frontiera noastră de sud", a scris pe Twitter preşedintele republican, înaintea tradiţionalului discurs despre "Starea Uniunii", care se aşteaptă să se refere mai ales la problema migraţiei.

"Sunt 2.000 de străini în nordul Mexicului care, în cadrul unei caravane, vor să treacă în Texas", a precizat la rândul său ministrul securităţii interne, Kirstjen Nielsen, într-un comunicat, adăugând: "Suntem gata să-i oprim".

"Am trimis întăriri militare", a reamintit Donald Trump pe Twitter. "Vom construi un Zid Uman dacă este necesar. Dacă am avea un adevărat Zid, ar fi un non-eveniment".

Miliardarul republican este angajat într-o luptă politică aprigă împotriva opoziţiei democratice care refuză să finanţeze una dintre promisiunile sale de campanie: construirea unui zid de-a lungul graniţei cu Mexicul.

Democraţii au câştigat o primă rundă, obţinând redeschiderea instituţiilor federale paralizate de aşa-numitul "shutdown" timp de 35 de zile, fără a ceda asupra zidului.

De atunci, Pentagonul a anunţat trimiterea a 3.750 de soldaţi suplimentari la frontieră, pentru a creşte efectivele sale la 4.350 de militari.

Şi Donald Trump ameninţă că va declara o urgenţă naţională pentru a obţine finanţare pentru proiectul său.

Zeci de mii de migranţi, fugind de mizerie şi violenţă din Honduras, Guatemala şi El Salvador, au intrat ilegal în Statele Unite în ultimii ani şi au depus cereri de azil.

Comentarii

loading...