14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalVremea severă face ravagii în Statele Unite

Vremea severă face ravagii în Statele Unite

Furtuna de zăpadă “Eboni” afectează o mare parte din ţără, din regiunea centrală şi până în sud-vestul ţării. În acelaşi timp, sud-estul se confruntă cu riscul de inundaţii din cauza ploilor torenţiale prognozate până luni. Alte trei decese au fost anunţate sâmbătă, bilanţul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente provocate de intemperii ajungând la şase.

În Minnesota şi-au pierdut viaţa doi oameni: un bărbat de 51 de ani, decedat joi după ce maşina sa a intrat în coliziune cu o camionetă dotată cu plug pentru zăpadă, şi o femeie de 47 de ani, care şi-a pierdut viaţa după ce autobuzul în care se afla a lovit un alt autovehicul. În urma accidentului, nouă persoane au fost rănite, potrivit presei locale, citate de Agerpres.

În statul Tennessee, o femeie care făcea o drumeţie împreună cu doi prieteni a decedat în timp ce încerca să traverseze un pârâu, a precizat o publicaţie locală. O femeie de 58 de ani a fost ucisă după ce un arbore a căzut peste rulota sa miercuri seară, în Louisiana, potrivit media americane. O persoană a murit joi într-un accident pe o autostradă îngheţată din Kansas potrivit poliţiei, iar o a şasea a fost victima unei coliziuni între un utilaj de deszăpezire şi o maşină în Dakota de Nord.

Căderilor de zăpadă au provocat haos pe aeroporturile americane, peste 1.300 de zboruri au fost anulate şi 12.200 întârziate începând de joi, ziua în care au debutat intemperiile, potrivit site-ului Flightaware specializat în monitorizarea traficului aerian. “Nu vreau să petrec trei zile blocat în aeroporturi şi să-mi ratez vacanţa, revelionul”, a declarat Anthony Scott pentru un post de televiziune din Texas.

De la începutul furtunii “Eboni”, între 20 şi 30 cm de zăpadă s-au acumulat în anumite regiuni. Ar putea cădea până la 45 cm în New Mexico (sud-vest), au avertizat serviciile meteorologice. În pofida eforturilor de deszăpezire a principalelor axe rutiere, numeroase drumuri rămân închise în statele Dakota de Nord şi de Sud, Minnesota, Iowa sau Arizona, unde autorităţile au făcut apel la şoferi să evite deplasările.

“Drumurile sunt îngheţate, iar rafalele de zăpadă limitează vizibilitatea. Echipele noastre sunt la lucru, dar mama natură face călătoriile periculoase”, a precizat serviciul de transport din Dakota de Sud într-un comunicat. În sud, în Louisiana şi Mississippi au căzut ploi abundente, mai multe case fiind evacuate.

Cele mai citite

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă