Vot istoric în Camera Reprezentanților. Punerea sub acuzație a lui Trump

Pentru a treia oară în istoria modernă, Camera Reprezentanților urmează joi să dea un vot asupra rezoluției care ar duce la declanșarea formală a procedurilor de punere sub acuzare a președintelui Donald Trump.

Rl online 0 comentarii

31.10.2019 - 09:43

Votul final asupra punerii sub acuzare ar putea avea loc până la sfârșitul anului, la capătul unui lung șir de audieri publice, televizate.

Președintele Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, va susține o conferință de presă pentru a anunța etapele care vor urma. Guardian notează că șansele ca președintele să fie pus sub acuzare sunt foarte mari și este posibil ca Trump să fie demis.

Votul de joi va trasa pașii procedurali, în cadrul acestui proces urmând să aibă loc mai multe audieri publice și televizate, iar votul final asupra punerii sub acuzare ar putea avea loc până la sfârșitul anului.

Comisiile de anchetă din Congres au intervievat deja mai mulți martori, 15, în legătură cu scandalul Ucraina, Donald Trump fiind acuzat de abuz de putere pentru că ar fi solicitat Kievului să intervină în alegerile prezidențiale din 2020.

Concret, Trump i-a cerut omologului său din Ucraina, Volodimir Zelenski, să lanseze o anchetă de corupție împotriva contracandidatului său, democratului Joe Biden și a fiului acestuia, care are afaceri la Kiev. Liderii democrați din Camera Reprezentanților de la Washington au prezentat marți proiectul de rezoluție. Stephanie Grisham, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a denunțat ancheta drept o "fraudă".

 

Comentarii