Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vot cu mască obligatorie, câștigat de un partid pro-european

La alegerile parlamentare din Macedonia de Nord alegătorii nu au avut acces în secțiile de votare decât după ce și-au pus măști de protecție a nasului și a gurii.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2020 - 11:56

Uniunea Social Democrată din Macedonia (SDSM) s-a impus la limită în alegerile parlamentare din Macedonia de Nord. La numărarea a 95% dintre voturi, social-democrații cu viziuni pro-Uniunea Europeană au reușit cu 36,1% să ia fața adversarilor politici de dreapta VMRO-DPMNE, 34,7%, potrivit rezultatelor preliminare. Au fost alegeri în care votanții au fost obligați să poarte măști de protecție a nasului și a gurii.

Dacă rezultate se mențin, cel mai probabil fostul prim-ministru Zoran Zaev va avea misiunea de a forma un nou Guvern condus de SDSM ce va primi sarcina de a continua negocierile privind integrarea euro-atlantică. Cel mai mare partid etnic albanez, Uniunea Democrată pentru Integrare (DUI), a obținut 11,6% din voturi, oferindu-i un rol cheie pentru formarea noii majorități. Cel mai probabil albanezii vor susține SDSM, așa cum au făcut-o din 2016 și până astăzi.

Macedonia de Nord a avut în ultimele luni un Guvern interimar după ce Zoran Zaev a demisionat ca urmare a eșecului de a obține un termen de la Uniunea Europeană pentru debutul negocierilor de aderare. În ciuda opoziției evidente a Franței, Uniunea Europeană a decis în luna martie să înceapă discuțiile cu Macedonia de Nord pentru integrare.

Comentarii

loading...