Volkswagen se retrage din Iran, anunţă ambasadorul SUA la Berlin

Grupul german Volkswagen va înceta practic orice activitate în Iran, în conformitate cu cererea SUA, a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri ambasadorul Statelor Unite la Berlin, Richard Grenell, citat de Bloomberg, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2018 - 09:33

Un acord a fost încheiat marţi între grupul de automobile şi diplomaţia americană, a declarat pentru Bloomberg ambasadorul Richard Grenell.

Conform acestui acord, Volkswagen nu va mai avea decât activităţi foarte restrânse în Iran, din motive umanitare. Potrivit Bloomberg, Volkswagen şi-a abandonat proiectul, anunţat în iulie 2017, de a vinde din nou vehicule în Iran, după 17 ani de absenţă.

În mai, preşedintele Donald Trump s-a retras din acordul internaţional privind programul nuclear iranian, semnat la 14 iulie 2015 de Teheran şi şase mari puteri ale lumii: SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China şi Germania. Trump a criticat constant acordul, în care se promite ridicarea sancţiunilor impuse Teheranului în schimbul încetării de către Iran a eforturilor sale de dezvoltare a armelor nucleare.

Comentarii