Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Volkswagen, acuzată de manipulare în scandalul Dieselgate

Autoritățile germane au efectuat percheziții la sediul Volkswagen pe fondul unor suspiciuni că producătorul a furnizat informații eronate în cadrul unui comunicat de presa din decembrie 2015.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2018 - 20:38

Grupul Volkswagen are în continuare numeroase probleme cu scandalul Dieselgate. Ultimul episod s-a derulat chiar la începutul acestei luni, când autoritățile germane au efectuat percheziții la sediul central. 

Informația a fost confirmată de Grupul Volkswagen abia în cursul dimineții de 20 de martie, după ce autoritățile au anunțat că au preluat documente și fișiere de pe calculatoarele companiei.

Noile probleme pleacă de la un comunicat de presă transmis de constructor în 9 decembrie 2015 cu privire la estimarea numărului de mașini care au emisii de dioxid de carbon mai mari decât cele legale. În comunicatul respectiv, Volkswagen sutine că propria sa investigație a arătat că a subestimat cifrele legate consum și emisii pentru numai 36.000 de mașini, deși anterior anunțase că estimarea este pentru 800.000 de mașini. În plus, comunicatul menționa că Volkswagen nu a găsit nicio dovadă cu privire la alterarea ilegală a emisiilor de dioxid de carbon.

Autoritățile au confiscat documente și fișiere cu scopul de a afla dacă Volkswagen a mințit în cadrul comunicatului de presă și dacă managerii știau deja că problemele sunt mult mai grave decât cele anunțate public.

În cazul în care suspiciunile se vor adeveri, constructorul poate fi acuzat că a încercat să manipuleze piața prin informații eronate, pentru a limita pierderile semnificative înregistrate la vremea respectivă pe bursă ca urmare a scăderii acțiunilor.

Comentarii