Viktor Orban solicită UE să ramburseze Ungariei o parte din fondurile alocate migranților

Ungaria doreşte ca măcar jumătate din suma de peste un miliard de euro pe care a cheltuit-o pentru protejarea frontierelor sale în faţa valului de migranţi să-i fie rambursată de Uniunea Europeană.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2018 - 16:34

De asemenea, Ungaria va propune blocului comunitar o procedură prin care să fie consolidat rolul parlamentelor naţionale, a anunţat vineri premierul ungar Viktor Orban, citat de agenţia Reuters, citată de Agerpres.

''Am cheltuit peste un miliard de euro pentru protecţia graniţelor. Nu ne protejăm doar pe noi, ci şi Europa. Cel puţin jumătate din această sumă trebuie să ne fie rambursată'', a spus Orban într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook înaintea summitului european la care se discută despre bugetul UE post-Brexit.

El a anunţat în acelaşi mesaj că va propune liderilor europeni o procedură a ''cartonaşului roşu'' pentru consolidarea suveranităţii parlamentelor naţionale, astfel încât parlamentele statelor membre să poată opri dezbateri europene dacă acestea din urmă sunt percepute ca fiind îndreptate împotriva intereselor naţionale.

Comentarii