19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalVladimir Putin vede „linii roșii” în relația cu Occidentul. Ce avertisment a...

Vladimir Putin vede „linii roșii” în relația cu Occidentul. Ce avertisment a dat

“Acţiunile neprietenoase împotriva Rusiei continuă. Unele ţări au dezvoltat un obicei foarte prost de a ofensa Rusia la fiecare ocazie şi, de cele mai multe ori, fără niciun motiv. Pare a fi un nou sport: cine reuşeşte să spună ceva mai tare decât alţii”, a declarat Vladimir Putin, în discursul anual despre “Starea Naţiunii” rostit în Adunarea Federală, Parlamentul Rusiei.

“Trebuie să spun următorul lucru: noi avem răbdare, responsabilitate, profesionalism, încredere în noi înşine şi în corectitudinea noastră, precum şi în logica normală atunci când luăm decizii. Dar sper că nimeni nu va decide să depăşească aşa-numitele «linii roşii» în relaţiile cu Rusia şi vom defini liniile roşii în fiecare situaţie”, a avertizat Vladimir Putin, conform agenţiei Tass.

Vladimir Putin: Rusia îşi modernizează rapid capabilităţile militare, inclusiv arsenalul nuclear

Liderul de la Kremlin a anunţat că Rusia îşi îmbunătăţeşte capabilităţile militare, inclusiv arsenalul nuclear. “Cota armamentului avansat şi echipamentelor destinate trupelor va ajunge la nivelul de aproape 76% până în 2024. Este o cifră foarte bună. În privinţa triadei nucleare, cota va depăşi 88% deja de anul acesta”, a declarat Vladimir Putin. “Triada nucleară” include avioane strategice, rachete intercontinentale şi submarine cu propulsie nucleară dotate cu rachete strategice.

Vladimir Putin a subliniat că Rusia îşi va susţine valorile. “Astăzi, familia, prietenia, ajutorul reciproc şi compasiunea sunt valorile noastre centrale. Valori spirituale şi morale, de care unele ţări uită, dar care pe noi ne-au făcut mai puternici; noi vom susţine şi vom proteja mereu aceste valori”, a subliniat Vladimir Putin, amintind că, pe durata pandemiei, oamenii au dat dovadă de solidaritate, milioane de ruşi devenind voluntari pentru campanii de asistenţă.

Declaraţiile lui Vladimir Putin intervin în contextul tensiunilor din sud-estul Ucrainei. Statele Unite, NATO şi Uniunea Europeană acuză Rusia că oferă susţinere insurgenţilor separatişti din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk şi că a mobilizat efective militare suplimentare în apropierea frontierelor Ucrainei.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă