12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalVladimir Putin laudă eficacitatea forței militare ruse desfășurate în Siria

Vladimir Putin laudă eficacitatea forței militare ruse desfășurate în Siria

‘Rusia a furnizat o contribuţie crucială la înfrângerea forţelor criminale care au sfidat întreaga civilizaţie, (militarii ruşi) distrugând armata teroristă a unei dictaturi barbare’, a declarat preşedintele Putin, cu ocazia unei ceremonii de decorare a militarilor ruşi care au participat la intervenţia militară în Siria.

Aceste forţe ‘semănau moarte şi distrugere (…) şi aspirau să facă din Siria şi ţările vecine ei un teren propice pentru lansarea unei agresiuni globale împotriva ţării noastre’, a adăugat Putin.

El a ordonat la mijlocul lui decembrie o retragere parţială a trupelor ruse desfăşurate în Siria din septembrie 2015 în sprijinul forţelor lui Bashar al-Assad, apreciind că misiunea a fost ‘îndeplinită în mod strălucit’.

În discursul de joi, Putin a mai arătat că ‘echipamentele (jihadiştilor), statele lor majore, infrastructurile şi miile lor de luptători au fost distruse’ în timpul operaţiune ruse, la care au participat în total ‘peste 48.000 de soldaţi şi ofiţeri ruşi’, în principal piloţi şi membri ai marinei militare, unităţi de poliţie militară, agenţi de informaţii şi consilieri militari.

Armata rusă va păstra în Siria un Centru de reconciliere a beligeranţilor, trei batalioane de poliţie militară, precum şi baza aeriană de la Hmeimim şi pe cea navală de la Tartous.

‘Voi, ca nimeni alţii, înţelegeţi, ştiţi şi simţiţi că armata s-a schimbat în mod radical în cursul acestor doi ani şi ceva. S-a schimbat pentru că oamenii au simţit că sunt la înălţime’, a mai spus Putin.

‘Au înţeles cum funcţionează echipamentul nostru militar, serviciile de comandament şi de aprovizionare, în ce grad forţele noastre armate au devenit moderne. Lumea întreagă a văzut şi, ceea ce este cel mai important, la fel şi poporul nostru’, a adăugat preşedintele rus.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă