11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalVladimir Putin: "Gruparea Stat Islamic a fost distrusă în Siria"

Vladimir Putin: “Gruparea Stat Islamic a fost distrusă în Siria”

‘Este evident că, în pofida situaţiei sale militare, această grupare teroristă îşi menţine un potenţial distructiv semnificativ şi abilitatea de a-şi schimba repede tacticile şi de a ataca ţări şi regiuni de peste tot în lume’, a declarat Putin, potrivit Reuters.

‘Anul acesta, în centrul atenţiei noastre se află un subiect care are o mare importanţă pentru întreaga comunitate internaţională: perspectivele de evoluţie a situaţiei din Orientul Mijlociu după distrugerea SI în Siria’, a mai spus Putin într-o adresare către participanţii la Conferinţa pentru securitate internaţională ce se desfăşoară la Moscova, potrivit Interfax.

Mesajul de salut al lui Putin a fost citit miercuri de către secretarul pentru securitate naţională al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, anunță Agerpres.

De asemenea, în cadrul celei de-a VII-a Conferinţe pentru securitate internaţională de la Moscova, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat: ‘A fost eliberată din mâinile teroriştilor cea mai mare parte din teritoriul Siriei, iar cu restul au loc negocieri în vederea predării armelor’.

Potrivit lui Şoigu, au fost zădărnicite ‘planurile de a forma un pseudocalifat’, informează Interfax.

‘Este evident că prin unificarea eforturilor noastre cu cele ale coaliţiei, istoriei SI în regiune i s-ar fi putut pune capăt mult mai devreme şi cu pierderi mult mai mici’, a adăugat ministrul apărării rus.

Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă