5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalLIVE VIDEO Violențe la Paris: Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi tunuri...

LIVE VIDEO Violențe la Paris: Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă

Altercaţiile dintre forţele de ordine şi cetăţeni au avut loc în zona Champs Elysees, după ce protestatarii au încercat să treacă de un cordon al poliţiei care păzeşte intrarea în Palatul Elysee.

Cel puţin o persoană a fost arestată, au anunţat surse din cadrul poliţiei. Protestatarii au pancarte cu mesajele „Demisia lui Macron” şi „Franţa este nervoasă”.

Manifestaţiile au început sâmbăta trecută, când peste 280.000 de persoane au luat parte la proteste în peste 2.000 de locaţii din ţară.

La protestul de sâmbătă participă mii de persoane. Peste 3.000 de poliţiti au fost trimişi la Paris pentru a supraveghea manifestaţia.

Timp de peste o săptămână, protestatari îmbrăcaţi în veste reflectorizante, pe care toţi şoferii francezi trebuie să le aibă în vehiculele lor, au blocat autostrăzi din întreaga ţară, obstrucţionând accesul la depozite de carburanţi, centre comerciale şi unele fabrici.

Manifestanţii protestează faţă de scumpirea preţurilor carburanţilor după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a introdus taxe mai mari la combustibil.

Ministrul de interne francez, Christophe Castaner, a menţionat că la Paris s-au strâns 8.000 de manifestanţi cu puţine ore înaintea începerii oficiale a protestului, prevăzut pentru ora locală 14:00 (13:00 GMT). Dintre aceştia, 5.000 se aflau pe Champs-Élysées.

Totodată, Castaner a precizat că, la nivel naţional, mişcarea a suferit ”o puternică slăbire”, în întreaga ţară strângându-se circa 23.000 de manifestanţi, faţă de 124.000 câţi erau sâmbăta trecută la aceeaşi oră. În restul ţării continuă blocajele centrelor logistice şi ale drumurilor, situaţie existentă încă de acum o săptămână, dar cu o mai mică intensitate decât sâmbăta trecută, când potrivit cifrelor oficiale la proteste au participat pe parcursul întregii zile aproape 300.000 de manifestanţi.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă