13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalVincent Asaro, mafiotul-muză al lui Martin Scorsesse, a fost arestat

Vincent Asaro, mafiotul-muză al lui Martin Scorsesse, a fost arestat

“Vinny”, celebrul mafiot din New York, recunoscut ca boss-ul familiei Bonanno, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru că a ordonat asasinarea unui bărbat care i-a tăiat calea în trafic. Este pentru prima dată când va face închisoare deşi a avut mai multe procese, dar nu au putut fi probate acuzaţiile.

În vârstă de 82 de ani, a fost acuzat pe parcursul ultimelor decenii de jafuri şi asasinate. Mafiotul, ordonat subalternilor să arunce în aer maşina unui bărbat ce i-a tăiat calea în trafic. În faţa acestei acuzaţii, Asaro a pledat vinovat, fiind condamnat la opt ani de închisoare.

Potrivit presei americane, Asaro a furat în mai multe milioane de dolari și a supravegheat deturnarea de mărfuri de pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy. În 1995, a fost condamnat pentru corupție la cinci ani de închisoare dar nu i-a executat.

Pe parcursul proceselor sale, procurorii au susținut că Asaro a fost implicat în crimă și jaf în numele mafiei. De asemenea, au susținut că a ajutat la planificarea listei Heath Lufthansa din 1978 de la Aeroportul Internațional Kennedy. Vărul lui Asaro, Gaspare Valenti, și fostul șef al lui Bonanno, Salvatore Vitale, au depus mărturie împotriva lui. Valenti  care a fost de acord să devină informator, a purtat mereu aparatură de înregistrat pe el,  realizând sute de ore de conversații cu Asaro și cu alți mafioți din familia Bonanno.

În noiembrie 2015 Asaro a fost găsit nevinovat faţă de toate acuzaţiile care i se aduceau, de către un juriu, după un proces de trei săptămâni. Avocații apărării lui Asaro au reușit să discrediteze martorii împotriva clientului lor, numindu-i “șobolani profesioniști” care au depus mărturie în schimbul banilor guvernamentali. Dar, pe Pe 20 iunie 2017, Asaro a fost găsit vinovat şi aşa cum anunţă presa americană va face pentru prima dată închisoare.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă