Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul Viktor Orban (Foto: FreshNews24)

Viktor Orban: Ungurii și polonezii luptă ca să-și apere patriile creștine

Ungurii și polonezii luptă alături pentru a-şi apăra patriile creştine și tradițiile, a declarat, vineri, premierul Ungariei, Viktor Orban.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.04.2018 - 15:31

Șeful guvernului de la Budapesta a făcut această declarație cu prilejul participării sale la dezvelirea unei statui care comemorează accidentul aviatic din 2010 de la Smolensk (Rusia), în care şi-au pierdut viaţa preşedintele de atunci al Poloniei, Lech Kaczynski, precum şi alţi 95 de demnitari, informează, vineri, Reuters. 

Statuia este amplasată la Budapesta și este realizată de artistul maghiar Sándor Gyula Makoldi, explică site-ul thenews.pl.

"Credem că polonezii şi ungurii au o cale comună, o luptă comună şi un scop comun: să construiască şi să apere patriile noastre aşa cum vor ei să fie: creştine şi cu valori naţionale", a susținut, în acest context, Viktor Orban.

Premierul Ungariei a mai promis Poloniei sprijnul țării sale, în disputele pe care le are cu autoritățile UE de la Bruxelles.

Premierul Orban a participat împreună cu liderul Partidului Lege şi Justiţie (PiS, de guvernământ în Polonia), Jaroslaw Kaczynski (fratele geamăn al lui Lech Kaczynski), şi cu premierul Mateusz Morawiecki la dezvelirea monumentului "Memento Smolensk", dedicat prieteniei polono-ungare.

"Faptul că fraţii noştri unguri nu doar că încearcă să înţeleagă catastrofa de la Smolensk, ci o şi comemorează merită cea mai mare gratitudine a noastră", a declarat la rândul lui premierul Morawiecki.

Monumentul de la Budapesta a fost construit la inițiativa lui Zsolt Németh, șeful Comisiei pentru Relații Internaționale din Parlamentul Ungariei.

Comentarii

loading...