14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalViktor Orban și Matteo Salvini își unesc forțele împotriva lui Emmanuel Macron

Viktor Orban și Matteo Salvini își unesc forțele împotriva lui Emmanuel Macron

UPDATE 14:10 – Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a răspuns miercuri premierului ungar Viktor Orban şi vicepremierului italian şi ministru de interne Matteo Salvini că „au dreptate” să îl vadă ca „principalul lor opozant” din Europa în dosarul privind migranţii, relatează AFP.

„Nu voi ceda nimic în faţa naţionaliştilor şi a celor care promovează acest discurs al urii. Dacă ei vor să vadă în persoana mea principalul lor opozant, au dreptate”, a spus el, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor în timpul unei vizite în Danemarca.

 

„Vrem să schimbăm Comisia Europeană. Vrem să ne protejăm graniţele. Vom lupta împotriva politicilor pro-migranţi susţinute de Emmanuel Macron şi George Soros”, a declarat Salvini marţi, după o întâlnire cu prim-ministrul ungar în Milano. „Alegerile europene se apropie. Trebuie să schimbăm foarte multe lucruri”, a adăugat Orban.

„Momentan există două părţi în Europa. Una dintre ele este condusă de Macron, care susţine migraţia. Cealaltă este susţinută de ţări care vor să îşi protejeze graniţele. Ungaria şi Italia se află în a doua parte”, a menţionat prim-ministrul.

Nu este prima dată când Salvini îl atacă pe preşedintele francez. În răspuns la criticile aduse de Salvini, Macron a declarat în luna iunie că „extremiştii din ţările vecine trădează valorile europene”.

Viktor Orban, descris de către Salvini drept un politician model, a contestat încă de la început imigraţia.„Ungaria a demonstrat că poate opri migranţii la graniţă. Salvini a demonstrat că aceştia pot fi opriţi pe mare. Îi mulţumim pentru protejarea frontierelor europene”, a declarat Orban.

„Trebuie să trimitem migranţii înapoi în ţările lor. Autorităţile de la Bruxelles au spus că nu se poate. Însă aceştia au spus şi că nu putem opri migranţii la graniţă, lucru pe care noi l-am făcut”, a adăugat prim-ministrul ungar.

Deşi împărtăşesc aceeaşi opinie privind platforma anti-imigraţie, cei doi lideri au păreri diferite în ceea ce priveşte relocarea refugiaţilor. Salvini consideră că aceştia ar trebui distribuiţi în toate ţările europene, lucru cu care Ungaria, alături de Polonia, Cehia şi Slovacia nu sunt de acord. Mii de persoane au protestat în Milano în timpul întâlnirii dintre Matteo Salvini şi Viktor Orban.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă