Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Viktor Orban mizează, în continuare, pe cartea migrației

Premierul ungar Viktor Orban a estimat, joi, că este timpul ca liderii Uniunii Europene ''să reconstruiască democraţia europeană şi să facă ceea ce oamenii cer cu adevărat", relatează dpa.

Iulian Budușan 0 comentarii

28.06.2018 - 17:37

"Acesta este momentul potrivit pentru a lansa o nouă perioadă în care să încercăm să reconstruim democraţia europeană şi sper că în cele din urmă vom face ceea ce oamenii cer cu adevărat", a declarat Orban, la sosirea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

El a menţionat că cetăţenii europeni doresc două lucruri: să fie oprit fluxul de migranţi şi să fie returnaţi în ţările lor migranţii ajunşi deja în blocul comunitar.

"Pentru a restabili democraţia europeană, trebuie să acţionăm în această direcţie. Sper că asta se va întâmpla astăzi'', a spus el.

Liderii din Uniunea Europeană se reunesc joi într-un summit la Bruxelles, sub presiunea de a arăta progrese în dezbaterea de durată din blocul comunitar asupra migraţiei, în contextul în care schimbările politice din Germania şi Italia au readus subiectul în actualitate, comentează dpa.

Summitul de două zile s-ar putea dovedi un moment crucial pentru blocul comunitar, în contextul în care neînţelegerile persistente privind migraţia ar putea amplifica faliile deja adânci şi ar putea ameninţa unitatea UE într-un context în care presiunea este tot mai mare, nu doar din partea Rusiei, dar şi din cauza relaţiilor dificile cu SUA.

Comentarii