10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalViktor Orban mizează, în continuare, pe cartea migrației

Viktor Orban mizează, în continuare, pe cartea migrației

“Acesta este momentul potrivit pentru a lansa o nouă perioadă în care să încercăm să reconstruim democraţia europeană şi sper că în cele din urmă vom face ceea ce oamenii cer cu adevărat”, a declarat Orban, la sosirea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

El a menţionat că cetăţenii europeni doresc două lucruri: să fie oprit fluxul de migranţi şi să fie returnaţi în ţările lor migranţii ajunşi deja în blocul comunitar.

“Pentru a restabili democraţia europeană, trebuie să acţionăm în această direcţie. Sper că asta se va întâmpla astăzi”, a spus el.

Liderii din Uniunea Europeană se reunesc joi într-un summit la Bruxelles, sub presiunea de a arăta progrese în dezbaterea de durată din blocul comunitar asupra migraţiei, în contextul în care schimbările politice din Germania şi Italia au readus subiectul în actualitate, comentează dpa.

Summitul de două zile s-ar putea dovedi un moment crucial pentru blocul comunitar, în contextul în care neînţelegerile persistente privind migraţia ar putea amplifica faliile deja adânci şi ar putea ameninţa unitatea UE într-un context în care presiunea este tot mai mare, nu doar din partea Rusiei, dar şi din cauza relaţiilor dificile cu SUA.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă