Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Viktor Orban, mesaj de Crăciun: „Trebue să ne apărăm bazele vieții europene”

Viktor Orban a făcut de Crăciun un apel către europeni să își apere cultura creștină, promițând că Ungaria nu va renunța la luptă, informează cotodianul evz.ro.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.12.2017 - 19:54

„Creștinismul înseamnă o cultură și o civilizație. Trăim în interiorul său. Nu este vorba de a ști câte persoane merg la biserică sau se roagă cu onestitate... Cultura creștină definește morala noastră cotidiană”, a scris premierul de la Budapesta într-un articol publicat în Magyar Idök.

Orban i-a vizat pe inamicii politicii sale, care afirmă că nu este creștin dacă nu permite „milioanelor de extra-europeni să se instaleze în Europa”, conform poruncii „iubește-l pe aproapele tău ca pe tine însuți”.

„Ei uită partea a doua a poruncii”, scrie Orban. „Iubindu-te pe tine înseamnă și a apăra tot ceea ce suntem și cine suntem. A ne iubi înseamnă că ne iubim țara, națiunea, familia, cultura ungară și civilizația europeană.”

„Bazele vieții europene sunt acum atacate”, a continuat liderul maghiar. Nu vrem ca târgurilor noastre de Crăciun să li se schimbe numele, și nu vrem deloc să ne ascundem în spatele unor blocuri de beton. Nu vrem ca adunările noastre de Crăciun să fie înconjurate de teamă și de disperare. Nu vrem ca femeile noastre, fetele noastre să fie agresate în seara Anului Nou.”

„Ei vor să încetăm a fi ceea ce suntem. Vor să devenim ceea ce nu vrem să fim. Vor să ne amestecăm cu oamenii dintr-o altă lume”, a scris Viktor Orban.

„Națiunile libere ale Europei, guvernele naționale alese de cetățeni liberi, au o nouă sarcină: apărarea culturii noastre creștine.”

Și premierul maghiar a încheiat: „Nu pentru alții, ci pentru noi înșine, pentru familiile noastre, pentru națiunea noastră, pentru țările noastre și pentru ‘patria patriei noastre’ – pentru apărarea Europei.”

 

 

Comentarii