Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Viktor Orban laudă relațiile dintre Serbia și Ungaria și este optimist cu privire la viitorul lor

Ungaria şi Serbia trebuie să coopereze pentru a-şi proteja frontierele, siguranţa cetăţenilor şi identitatea culturală, a declarat premierul ungar Viktor Orban după o reuniune a guvernelor celor două ţări care a avut loc vineri la Budapesta, relatează MTI.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.02.2018 - 16:40

Într-o conferinţă de presă comună cu premierul sârb Ana Brnabic, Viktor Orban a mulţumit Serbiei pentru ajutorul oferit în oprirea migraţiei de-a lungul graniţelor sudice ale Ungariei. Dacă va fi nevoie, Ungaria va ajuta de asemenea Serbia la controalele la frontiera de sud, a adăugat el.

Orban a declarat de asemenea că cele patru ţări din Grupul de la Visegrad - Ungaria, Cehia, Polonia şi Slovacia - fac apel la aderarea Serbiei la Uniunea Europeană.

La rândul său, Ana Brnabic a spus că Serbia consideră Ungaria drept ţară prietenă şi şi-a exprimat dorinţa ca Ungaria "să nu aibă o prezenţă puternică doar în provincia Voivodina, ci şi în alte părţi din Serbia".

Legăturile dintre Ungaria şi Serbia sunt "la un nivel istoric de ridicat", iar guvernul sârb va face tot ce stă în puterea sa pentru a dezvolta această cooperare, a adăugat ea.

Şefa guvernului de la Belgrad i-a mulţumit de asemenea omologului său ungar pentru sprijinul Ungariei faţă de eforturile Serbiei de aderare la Uniunea Europeană, potivit Agerpres

Comentarii

loading...