27.8 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăInternaționalViktor Orbán în România: "Oportunitate istorică de a consolida naţiunea ungară"

Viktor Orbán în România: „Oportunitate istorică de a consolida naţiunea ungară”

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a ținut un discurs, sâmbătă, în cadrul Universității de Vară „Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, relatează presa de la Budapesta.

În acest context, premierul Orbán a declarat că guvernul său a organizat Ungaria sub forma unui „stat democrat creştin unic”, întrucât „democraţia liberală” n-ar mai avea efecte pozitive asupra societății.

„Cu alte cuvinte, am spus «da» democraţiei şi «nu» liberalismului”, a susținut premierul Ungariei.

Pe de altă parte, premierul Orbán a mai afirmat că „generaţia noastră a primit oportunitatea istorică de a consolida naţiunea ungară”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boala Ebola ucide un medic în Uganda – Primul angajat în sănătate ucis în acest focar

Un medic tanzanian care lucra în Uganda și care a contractat Ebola a murit, fiind primul lucrător din domeniul sănătății ucis de boală în...

Delegații Salvamont România, prezente într-un stagiu de formare profesională în Italia

Reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sibiu, Poiana Braşov, Prahova şi Zărneşti participă la un stagiu de formare în...

Dan Cărbunaru: „România are ocazia să acceseze noi resurse de gaz, prin operaționalizarea Interconectorului de Gaze Grecia-Bulgaria”

Sâmbătă, 1 octombrie, a fost inaugurat oficial interconectorul de gaze dintre Grecia și Bulgaria. Această mutare schimbă regulile jocului pe piața energiei, a spus...
Ultima oră
Pe aceeași temă