30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalViktor Orban: Afişele anti-UE vor fi înlocuite săptămâna viitoare

Viktor Orban: Afişele anti-UE vor fi înlocuite săptămâna viitoare

Marţi, liderul PPE Manfred Weber a cerut ca partidul lui Orban, Fidesz, să dea jos posterele în care este atacat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relatează Reuters.
 
Şeful staff-ului lui Orban, Gergely Gulyas, a informat că afişele vor fi înlocuite săptămâna viitoare de altele care vorbesc despre planurile lui Orban de a creşte rata natalităţii şi despre dorinţa sa de a rămâne în PPE.
 
„Guvernul a aprobat planul privind protecţia familiilor, aşa că de săptămâna viitoare, aceste afişe vor fi plasate”, declarat Gulyas.
 
„Este un semn bun, să se dea jos posterele, aceasta a fost una dintre cererile pe care le-am făcut în această săptămână”, a declarat Weber care a adăugat că „criteriile sunt criterii” după ce a fost întrebat dacă toate cererile sale vor trebui respectate pentru ca Fidesz să rămână în PPE. Weber a cerut, de asemenea, ca Orban să îşi ceară scuze şi să arate susţinere faţă de Universitatea Central Europeană de la Budapesta.
 
Gulyas nu a precizat dacă Orban plănuieşte să îşi ceară scuze, dar a precizat că guvernul de la Budapesta consideră problema Universităţii Central Europene ca fiind încheiată.
 
Principalul cotidian pro-guvern din Ungaria, Magyar Nemzet, a îndemnat Fidesz să părăsească PPE, argumentând că gruparea şi-a abandonat valorile şi că „nu poate fi diferenţiată de socialişti sau liberali”.
 
„Timpul a venit ca Fidesz să oprească negocierile umilitoare cu PPE”, a afirmat ziarul într-un editorial numit „O nouă alianţă!”, care sugerează că Fidesz ar trebui să se alăture partidelor naţionaliste din Europa.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă