20.5 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalVietnam: Un tigru de 240kg a fost salvat de traficanţi

Vietnam: Un tigru de 240kg a fost salvat de traficanţi

Trei vietnamezi au fost arestaţi după ce poliţia a descoperit animalul sălbatic închis într-o cuşcă de fier într-un camion în provincia Quang Ninh, la est de Hanoi, a informat ziarul local VnExpress, citând poliţia locală.

Doi dintre aceştia, un bărbat de 27 de ani şi un altul de 37 de ani, au afirmat că au fost angajaţi să transporte tigrul de un al treilea bărbat, în vârstă de 49 de ani. Acesta din urmă a declarat că a cumpărat animalul de la un bărbat din centrul Vietnamului şi că intenţiona să ucidă animalul pentru a face clei din oase de tigru, un medicament tradiţional despre care se crede că ar vindeca afecţiunile articulare.

Poliţia a verificat la scut timp locuinţa bărbatului, unde a găsit două carcase de tigru, 12 cranii de tigru şi trei piei de tigru, împreună cu alte ingrediente utilizate pentru fabricarea cleiului din oase de tigru.

În iulie, autorităţile au descoperit pe aeroportul din Hanoi una dintre cele mai mari cantităţi de coarne de rinocer traficate din sud-estul Asiei.

Vietnamul este un punct important pe harta traficului de animale sălbatice. Peste 200 de tigri au fost confiscaţi de la traficanţi din 2000 în această ţară.

Cele mai citite

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

Rusia – Ucraina, ziua 760. Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București

Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 12 - 15 aprilie 2024. La ceremonia de deschidere, din data de...

După atacul Iranului asupra Israelului, “România este alături de Israel”, anunță Nicolae Ciucă

"România este alături de Israel și poporul israelian", anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, în urma atacului Iranului asupra Israelului. "România este alături de Israel...
Ultima oră
Pe aceeași temă