10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalVietnam: Bilanţul taifunului Wipha a crescut la 10 decese

Vietnam: Bilanţul taifunului Wipha a crescut la 10 decese

Provincia cea mai afectată este Thanh Hoa, unde cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost date dispărute, potrivit unei declaraţii a Comisiei pentru prevenirea dezastrelor naturale.

Majoritatea celor dispăruţi provin din districtul Quan Son, unde un întreg sat a fost distrus de viituri, apele măturând sâmbătă dimineaţa 20 de case, în timp ce 15 persoane dormeau.

Typhoon Wipha a atins joi zona de uscat în jurul orei locale 22:00 (1500 GMT) în provincia Quang Ninh, unde se află Golful Ha Long, aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Taifunul s-a transformat în depresiune tropicală sâmbătă, însă ploile au continuat să cadă asupra capitalei Hanoi duminică.

Circa 800 de militari au fost mobilizaţi pentru a ajuta în cadrul operaţiunilor umanitare în provinciile nord-estice, pentru care prognozele indică viituri şi alunecări de teren zilele următoare.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă