Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Un nou cutremur devastator în Mexic. Președintele a declarat stare de urgență

Un cutremur cu magnitudinea 7,2 a avut loc vineri în sud-vestul Mexicului, la ora locală 17,39, urmat de 150 de replici. Preşedintele statului a declarat stare de urgenţă, în urma seismului care a durat un minut.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2018 - 08:43

Seismul a avut loc la 24,6 de kilometri adâncime şi epicentrul, la 54 de kilometri nord-est de Pinotepa Nacional şi la 109 kilometri vest-sud-vest de Oaxaca, potrivit CNN.

După aproximativ o oră, la 18,36, a fost înregistrată o replică puternică, cu magnitudinea 5,8, potrivit USGS (Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite). Acest seism a avut loc la o adâncime de 8,9 kilometri, iar epicentrul lui, la 35,5 kilometri est-sud-est de Pinotepa Nacional şi la 145 de kilometru sud-vest de Oaxaca.

Serviciul naţional seismologic din Mexic a înregistrat, până la ora locală 20,30,  nu mai puțin de 150 de replici. Preşedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, a convocat Comitetul Naţional de Urgenţă. De cealaltă parte, Luis Felipe Puente, coordonator privind protecţia civilă din cadrul Guvernului, a informat că nu se aşteaptă valuri de tip tsunami pe coastele mexicane.

„Nu au fost înregistrate daune majore. S-a simţit foarte puternic pe coasta Guerrero, de la Oaxaca la Michoacán, iar în Ciudad de México a provocat panică. Nu există pierderi de vieţi raportate şi nici mari daune materiale”, a spus secretarul Guvernului, Alfonso Navarrete, care a explicat că seismul a durat un minut. Autorităţile fac o evaluare a pagubelor înregistrate în zonă.

Oaxaca este, potrivit Serviciului naţional seismologic din Mexic, unul dintre statele mexicane cu cea mai mare seismicitate. Aici au loc aproximativ 25% dintre cutremurele din Mexic. În luna septembrie a anului trecut, două seisme puternice au avut loc în Mexic. Primul, pe 7 septembrie, cu magnitudinea de 8,1, în sudul ţării, iar cel de-al doilea, de 7,1 magnitudine, pe 19 septembrie, care a provocat moartea a peste 220 de persoane.

Doi oficiali au supraviețuit după ce elicopterul s-a prăbușit

Ministrul mexican de Interne, Alfonso Navarrete, şi guvernatorul statului Oaxaca, Alejandro Murat, au supravieţuit vineri noaptea prăbuşirii unui elicopter militar care mai avea doar 30 sau 40 de metri până la aterizare în zona cea mai afectată de cutremurul de vineri. În accident şi-au pierdut viaţa două persoane aflate la sol, a informat Ministerul de Interne într-o declaraţie pe Twitter.

Comentarii

loading...