8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Trump: „ Este timpul păcii și al calmului”, amendamentul 25 este...

VIDEO Trump: „ Este timpul păcii și al calmului”, amendamentul 25 este „risc zero”

 

Președintele Trump a spus la Alamo că zidul a fost crucial pentru securizarea frontierei. El a spus că a pus capăt „haosului imigrației”.

Înainte de a vorbi, președintele Trump a folosit un stilou pentru a-și pune autograful pe o placă de pe zid.

Imigrația a fost un obiectiv major al campaniei lui Trump pentru funcția de președinte în 2016, prin apelurile sale frecvente la construirea unui zid de-a lungul frontierei SUA-Mexic.

Mandatul său urmând să se încheie pe 20 ianuarie, administrația sa a supravegheat construcția a aproximativ 450 de mile de zid de frontieră. Marea majoritate a construcției a înlocuit barierele mai mici existente de-a lungul frontierei.

 

Despre Capitoliu

Președintele american a declarat că „acum este timpul ca națiunea noastră să se vindece”.
„Este timpul pentru pace și calm”, a adăugat Trump, spunând că respectarea forțelor de ordine face parte din „agenda MAGA”.

Despre Big Tech și punerea sub acuzare

De asemenea, președintele a transmis și că: „Libertatea de exprimare este atacată ca niciodată. Al 25-lea amendament este cu risc zero pentru mine, dar va reveni să-l bântuie pe Joe Biden și administrația Biden.”

,,Fii atent la ce îți dorești”, a remarcat președintele reporterilor din Texas – prima dată când a abordat presiunea pentru ca membrii cabinetului său să invoce al 25-lea amendament, care ar avea nevoie de sprijinul vicepreședintelui Mike Pence și cel puțin de jumătate din cabinetul său.

Trump a transmis astfel un mesaj subtil lui Biden, referindu-se probabil la ideea că democrații ar putea invoca al 25-lea amendament pentru a-l elimina pe președintele ales Joe Biden pentru a o aduce pe vicepreședintele ales Kamala Harris.

Unii conservatori au susținut că a fost tot timpul planul democraților de a folosi amendamentul pentru a o instala pe Harris, un senator din California, ca președinte, deoarece Biden – la 78 de ani – ar putea fi cea mai în vârstă persoană care a devenit vreodată președinte.

„Această acuzare provoacă furie extraordinară și o fac și este într-adevăr un lucru teribil pe care îl fac”, a spus Trump.

 
Președintele a vorbit reporterilor despre presiunea democraților de a-l învinui din nou în timp ce părăsea Casa Albă pentru o călătorie la granița de sud, cu Mexic, pentru a revizui structurile zidului finalizate în timpul administrației sale.
 
„Este într-adevăr o continuare a celei mai mari vânătoare de vrăjitoare din istoria politicii. Este ridicol ”, a spus Trump.
Președintele a subliniat că nu dorește nicio violență din partea susținătorilor săi.

 
„Nu vrem violență, niciodată violență; nu vrem absolut nici o violență ”, a spus el.

 
Vorbind din nou presei la Joint Base Andrews înainte de a urca în Air Force One, Trump și-a apărat discursul în fața susținătorilor înainte de revoltă.
 
Trump a contestat, de asemenea, afirmațiile potrivit cărora discursul său de miting în fața Casei Albe de săptămâna trecută a inspirat violența care a avut loc pe Capitol Hill după aceea.
 
„Oamenii au crezut că ceea ce am spus este complet potrivit”, a spus el.â

 
El le-a reamintit reporterilor despre  liderii politici democrați care nu au reușit să condamne violența în timpul revoltelor „Black Lives Matter” din timpul verii.
 

“Dacă te uiți la ceea ce au spus alți oameni, politicieni la un nivel înalt, despre revoltele din timpul verii, revoltele oribile din Portland și Seattle și diferite alte locuri, aceasta a fost o problemă reală, ceea ce au spus ei”, a afirmat Trump.

El a subliniat, de asemenea, ultimul paragraf al discursului său de la miting, în care și-a îndemnat susținătorii să protesteze „pașnic” pe Capitol Hill.
 
„Toată lumea a crezut că este complet potrivit”, a spus el, referindu-se la discursul său.

Companiile tehnologice vor eșua

„Oamenii au crezut că ceea ce am spus este complet adecvat și dacă te uiți la ceea ce au spus alți oameni, politicieni la un nivel înalt, despre revoltele din vară, revoltele oribile din Portland și Seattle și din alte locuri, acestea au fost o adevărată problemă ”, a spus Trump despre adresarea sa din 6 ianuarie, adăugând că companiile tehnologice care șterg conturi sau conținut pe care le-au considerat sensibile din punct de vedere politic vor eșua.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă