11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Situație tensionată cu trupe de scutieri la granița dintre Republica Moldova...

VIDEO. Situație tensionată cu trupe de scutieri la granița dintre Republica Moldova și Transnistria

Lupta electorală ce se duce duminică în turul doi al alegerilor prezidențiale între Maia Sandu și actualul președinte Igor Dodon creează tensiuni în zona de la granița dintre Republica Moldova și Transnistria.

Pentru a evita confruntări fizice între simpatizanții celor două tabere, impresionante forțe de ordine au fost amplasate în acele zone cunoscute cu probleme, în încercarea de ține situația sub control.

Este și situația din localitatea Varnița, situată la granița dintre Republica Moldova și Transnistria, la doar 5 kilometri de Tiraspol.

Mai mulți cetățeni au sesizat prezența suspect de mare a autobuzelor care au intrat în localitate în cursul dimineții, acuzând că oamenii sunt aduși în mod organizat să voteze pentru alegerea viitorului președinte al Republicii Moldova.

Aceștia și-au notat numerele de înmatriculare ale autoturismelor care intrau în Varnița și în momentul în care constatau că mașinile se reîntorc în mod repetat solicitau Poliției să verifice dacă nu cumva fac transport electoral spre secțiile de votare, cerând să li se restricționeze accesul în localitate.

Dacă în primele ore de vot situația a fost calmă, spre prânz tensiunea a crescut, au apărut incidente și chiar confruntări fizice.

Cele mai citite

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă