Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Protestele "Vestelor Galbene" continuă în Franţa, pentru a opta săptămână consecutiv

Mişcarea "Vestelor Galbene" a organizat sâmbătă noi proteste în Franţa, pentru a opta săptămână consecutivă, însă numărul manifestanţilor este în declin, deşi majoritatea francezilor se pronunţă în favoarea continuării protestelor, informează postul Europe 1.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.01.2019 - 14:42

Acţiuni de protest sunt programate să se desfăşoare sâmbătă la Paris, dar şi în alte oraşe ale Franţei (Toulouse, Toulon, Bordeaux, La Rochelle, Clermont-Ferrand, Lille or Strasbourg).

Mai mulţi manifestanţi au fost deja reţinuţi în urma unor incidente violente în Sevrey şi Nancy.

18 protestatari, inclusiv un adolescent de 15 ani, au fost reţinuţi, în cursul nopţii de vineri, după ce au încercat să blocheze un centru logistic al companiei Amazon din zona oraşului Sevrey. Un jandarm a fost rănit în cursul confruntărilor violente între manifestanţi şi forţele de ordine.

Alți patru oameni au fost reţinuţi după ce mai mulţi protestatari au încercat să blocheze accesul în sediul cotidianului L'Est Républicain din oraşul Nancy. Poliţia a intervenit pentru a îndepărta baricadele ridicate de protestatari.

Comentarii