Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Poliția din Arizona a făcut publice imaginile cu accidentul mortal al mașinii Uber

Poliţia din Tempe, Arizona, a publicat pe Twitter un material video care combină filmarea din două unghiuri a accidentului mortal în care a fost implicat un autovehicul Uber fără șofer.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

22.03.2018 - 08:30

Materialul este compus dintr-o filmare care arată drumul şi una în care apare supraveghetorul uman, cel care are rolul de a interveni în cazul în care apare o situaţie de urgenţă. Ambele filmări, care au împreună 22 de secunde, se opresc exact înainte de momentul impactului.

Accidentul s-a petrecut noaptea, iar pe prima filmare se poate vedea că victima a apărut brusc în faţa maşinii, traversând prin loc nepermis cu o bicicletă. În cea de-a doua filmare, în care apare supraveghetorul Rafaela Vasquez, în vârstă de 44 de ani, se vede cum acesta priveşte mai mult în jos (probabil la telefonul mobil), fiind la rândul său surprins de apariţia femeii caretraversa strada.

Filmarea confirmă prima declaraţie a oficialilor Poliţiei, în care se spunea că maşina autonomă nu a frânat pentru a preveni accidentul. De aici şi numeroasele întrebări legate de tehnologia folosită de maşinile autonome. Cea mai importantă dintre aceste întrebări este de ce, cu toţi senzorii şi camerele din dotare, autovehiculul nu a depistat pietonul angajat în traversare sau dacă a făcut-o de ce nu a frânat.

Accidentul în care a fost implicată maşina celor de la Uber este şi primul accident mortal produs de un autovehicul autonom.

Comentarii

loading...