19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Inundații catastrofale în India. Peste 300 de persoane au murit

VIDEO Inundații catastrofale în India. Peste 300 de persoane au murit

Operaţiunile echipajelor de urgenţă, folosindu-se atât de elicoptere cât şi de bărci, sunt în desfăşurare şi sunt căutaţi oameni care ar putea fi prinşi în dărâmăturile clădirilor care s-au prăbuşit din cauza alunecărilor de teren.

Autorităţile au avertizat că vor urma mai multe ploi torenţiale şi vânt puternic în weekend. În Kerala, un stat popular printre turişti, au avut loc ploi musonice record în acest an. Conform ministrului statului, Pinarayi Vijayan, acestea sunt „cele mai grave inundaţii din ultimii 100 de ani”.

Drumurile sunt distruse parţial, reţelele de telefonie mobilă nu funcţionează, un aeroport a fost închis, iar peste 220.000 de persoane au rămas fără case. Numărul celor decedaţi este aşteptat să crească, alte câteva mii de oameni fiind încă prinşi în zonele afectate. Mulţi au murit fiind îngropaţi de vii sub alunecările de teren cauzate de inundaţii.

Primul ministru indian, Narendra Modi, se afla în drum spre Kerala „pentru a analiza situaţia inundaţiilor”. În total, peste 900 de persoane au murit în acest sezon musonic, din cauza inundaţiilor, alunecărilor de teren şi ploii, conform Ministerului de Interne indian.

Un bărbat din oraşul Chengannur a postat un videoclip în care se poate vedea cum apa îi ajunge până la gât în propria casă: „Se pare că apa urcă la etajul doi. Sper că vedeţi asta. Rugaţi-vă pentru noi”.

Soarta bărbatului nu este deocamdată cunoscută. Ministrul Finanţelor din Kerala, Thomas Isaac, a informat pe Twitter că ultima stradă funcţională spre Chengannur a fost luată de ape în faţa ochilor săi, astfel oraşul fiind izolat.

Cele mai citite

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă