Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO. Erupție vulcanică pe insula Java. Localnici, evacuați

Autorităţile indoneziene au dispus vineri evacuarea persoanelor din zona Gunung Merapi (Muntele de foc - n.r.) iar un oraş şi-a închis aeroportul după ce vulcanul a degajat aburi şi cenuşă până la o înălţime de 5.500 de metri.

Share

Rl online 0 comentarii

11.05.2018 - 09:27

Vulcanul Gunung Merapi de pe insula Java este unul dintre cei mai activi din Indonezia, iar o serie de erupţii din 2010 au provocat moartea a peste 350 de persoane.
O agenţie de gestionare a dezastrelor le-a spus locuitorilor care trăiesc pe o rază de 5 km în jurul vulcanului să plece temporar şi să se instaleze în adăposturi, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt Sutopo Purwo Nugroho.
Potrivit DPA, care citează Protecţia civilă, sute de localnici au plecat din sate din cauza erupţiei.
Sutopo Purwo Nugroho a precizat că 120 de persoane care efectuau o ascensiune pe Gunung Merapi sunt acum în siguranţă.
Aeroportul din Yogyakarta, cel mai mare oraş apropiat de vulcan, a fost închis din cauza ameninţării reprezentate de cenuşă, a anunţat compania aeriană deţinută de stat AirNav.
Agenţia de gestionare a dezastrelor a calificat ultima erupţie a Muntelui de foc drept una freatică, ceea ce înseamnă că magma încălzeşte apa din subteran iar vaporii sunt eliberaţi sub presiune.
Până în prezent nu a fost semnalată degajarea de lavă. Agenţia a mai precizat că nivelul de alertă pentru Gunung Merapi nu a fost ridicat.

 

Comentarii

loading...