14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Donald Trump, în discursul despre starea națiunii: e cel mai bun...

VIDEO Donald Trump, în discursul despre starea națiunii: e cel mai bun moment pentru visul american

El a cerut naţiunii să acţioneze ca “o echipă, un popor şi o familie americană”. Trump a fcăut apel la membrii Congresului să coopereze şi să îşi facă reciproc concesii.

Președintele SUA şi-a prezentat din nou planul de a reface drumurile învechite din America, fără a oferi prea multe detalii. El a spus că vrea ca  prin lege să fie alocate mari sume în acest scop într-o combinaţie între fonduri federale, statale şi locale, precum şi din contribuţii ale sectorului privat. “Cer ambelor părţi să lucreze împreună pentru a ne oferi o infrastructură sigură, rapidă şi modernă, de care economia are nevoie şi pe care poporul nostru o merită”, a spus el. El a susţinut că în mandatul său au fost create 2,4 milioane de locuri de muncă.

Preşedintele SUA s-a referit şi la problema imigraţiei, context în care a făcut din nou apel la Congres să colaboreze. Donald Trump a venit cu o propunere care are scopul de a-i mulţumi atât pe republicani cât şi pe democraţi în ceea ce priveşte imigrarea. Preşedintele american susţine că este vorba de un “compromis care vine fix la mijloc” şi care ar acorda statut legal şi chiar şansa de a deveni cetăţeni americani pentru 1,8 milioane de imigranţi care au venit ilegal în SUA. În schimb, democraţii va trebui să accepte intensificarea securităţii, construire zidului la graniţa cu Mexicul şi restricţii mai dure în ceea ce priveşte imigrarea legală.

“E timpul pentru o reformă a acestor reguli pentru imigrare depăşite şi să ajungem în sfârşit în secolul 21 cu sistemul nostru de imigrare”, a precizat Trump. “De peste 30 de ani, Washingtonul  a încercat dar nu a reuşit să rezolve problema. Acest Congres poate în sfârşit să rezolve această situaţie”, a adăugat preşedintele.

El a menţionat din nou necesitatea zidului de la graniţa cu Mexicul, dar şi Loteria Vizelor, pe care definit-o ca un program care oferă arbitrar cărţi verzi, fără a ţine seama de abilităţi sau de siguranţa populaţiei. “Un alt pilon vizează încheierea Loteriei Vizelor, un program care oferă în mod aleatoriu cărţi verzi, fără să ţină cont de merite, abilităţi sau siguranţa poporului nostru. E timpul să ne orientăm către un sistem de imigraţie bazat pe merite, care admite oameni calificaţi, care doresc să muncească şi care vor iubi şi respecta ţara noastră”, a remarcat Trump.

Donald Trump a pledat pentru modernizarea şi reconstruirea arsenalului nuclear, invocând ameninţările din întreaga lume, “regimurile necinstite” şi menţionând China şi Rusia, “provocări pentru interesele, economia şi valorile”, americane. ”Trebuie să ne modernizăm şi să reconstruim aresenalul nuclear. Sperăm să nu îl folosim niciodată, ci să îl facem atât de puternic încât să descurajeze orice agresiune”, a declarat Donald Trump.

El a condamnat Coreea de Nord şi a avertizat că Phenianul va continua programul nuclear şi va ameninţa teritoriul american. “Ducem o campanie pentru a exercita presiunea maximă pentru a evita ca acest lucru să se întâmple”, a precizat Trump.

El a menţionat că aproape întreg teritoriul controlat cândva de Statul Islamic în Siria şi Irak a fost recuperat. “Ne vom continua lupta până când Statul Islamic va fi înfrânt”, a dat asigurări Donald Trump. Președintele SUA a anunţat în discurs că a semnat un ordin pentru a menţine deschisă închisoarea de la Guantanamo

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă