6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Coreea de Sud şi Statele Unite desfăşoară noi exerciţii militare aeriene...

VIDEO Coreea de Sud şi Statele Unite desfăşoară noi exerciţii militare aeriene de amploare

În cadrul exerciţiului Max Thunder ce se va desfăşura pe parcursul următoarelor două săptămâni în proximitatea Peninsulei Coreea, vor participa aproximativ 100 de avioane de vânătoare din cele două state, inclusive opt avioane F-22, precum şi mai multe bombardiere B-52 şi avioane de vânătoare F-15K.

 
Este pentru prima dată când avioane de vânătoare F-22 participă la la exerciţiile militare efectuate de Statele Unite şi Coreea de Sud.

Experţii susţin că exerciţiul aerian are ca scop intensifcarea presiunilor asupra Phenianului în vederea denuclearizării Peninsulei Coreea.

 ”În cadrul acestui exerciţiu, Forţele Aeriene din Coreea de Sud şi SUA au ca obiectiv îmbunătăţirea operaţiunilor aeriene”, a precizat un oficial sud-coreean.

Exerciţiul aerian are loc în contextul în care Washingtonul şi Phenianul pregătesc un summit istoric între preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, care va avea loc, cel mai probabil, la începutul lunii iunie. Cel mai important punct de pe agenda discuţiilor dintre Trump şi Kim Jong-un va fi denuclearizarea Coreei de Nord.

 

Cele mai citite

Descoperă covoraşele profesionale moderne şi eficiente pentru dotarea spaţiului tău!

De amenajarea unui spaţiu şi de tipul de design interior şi exterior pentru care se optează, depinde impactul pe care imaginea de ansamblu îl...

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă...

Eko News: Pionieratul Jurnalismului Digital în Era Informației

Într-o eră dominată de fluxul rapid și adesea neîntrerupt de informații, discernământul și integritatea în jurnalism devin nu doar valoroase, ci esențiale. Eko News,...
Ultima oră
Pe aceeași temă