Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Twitter/Crucea Roșie

VIDEO. Copii uciși într-un bombardament al coaliției conduse de saudiți în Yemen

Zeci de copii, majoritatea cu vârste sub 10 ani, au fost uciși joi în Yemen de un bombardament al coaliției militare conduse de Arabia Saudită care a lovit un autobuz ce ducea minorii într-o tabără de vară.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2018 - 21:56

UPDATE 22,00: Comitetul Internațional al Crucii Roșii a făcut public bilanțul negrul al copiilor omorâți în cadrul bombardamentului de joi din Yemen: 29 de copii morți și 30 de copii răniți. 

 

Potrivit Crucii Roşii Internaţionale, atacul de joi din Yemen a vizat un autobuz care transporta copii într-o piaţă din Dahyan, în nordul provinciei Saada, o zonă controlată de houthi. Atacul a provocat „zeci de morţi şi de răniţi”, a indicat Crucea Roşie, precizând că un spital pe care îl sprijină financiar în Saada a primit zeci de victime după atac. Majoritatea celor uciși și răniți, susține șeful Crucii Roșii din Yemen, au fost copii cu vârste sub 10 ani și că organizația pe care o conduce a fost nevoită să crească nivelul de aprovizionare cu echipamente și dotări medicale pentru spitalul respectiv.

Potrivit CNN, media rebelilor Houthi a transmis imagini îngrozitoare cu victimele atacului, inclusiv cadavre de copii. 

Conform postului de televiziune Al-Massirah al rebelilor, 39 de oameni au murit şi 51 au fost răniţi, „în majoritatea lor copii”. Potrivit CNN, media rebelilor Houthi a transmis imagini îngrozitoare cu victimele atacului, inclusiv cadavre de copii. 

Coaliţia condusă de Arabia Saudită susţine însă că „această operaţiune a fost întreprinsă cu respectarea dreptului umanitar internaţional” şi că va lua „toate măsurile pentru a răspunde acţiunilor criminale ale miliţiilor teroriste ale houthi supuse Iranului”, acuzându-i pe rebeli că recrutează copii. Saudiți susțin că atacul a fost un răspuns la un bombardament cu rachete balistice ce a țintit civili în orașul Jizan cu o seară înainte și care a omorât o singură persoană.

Rebelii houthi, proveniţi din minoritatea zaidită (o ramură a şiismului), sunt sprijiniţi de Iran, care neagă însă că le-ar furniza ajutor militar.

Coaliţia arabă a fost acuzată în mai multe rânduri de atacuri soldate cu sute de victime civile. Ea şi-a recunoscut responsabilitatea anumitor raiduri, dar i-a acuzat pe rebeli că se ascund printre civili sau că se folosesc de aceştia drept scuturi umane.

Războiul din Yemen a făcut peste 10.000 de morţi după intervenţia coaliţiei în martie 2015 şi a provocat „cea mai gravă criză umanitară” actuală din lume, potrivit ONU.

Comentarii

loading...