15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Australia a intrat în 2019 cu un spectacol de artificii impresionant

VIDEO. Australia a intrat în 2019 cu un spectacol de artificii impresionant

Cerul s-a înseninat în timp util pentru ca australienii să poată admira, la miezul nopţii, cele 8,5 milioane de tone de artificii, care au costat 6 milioane de dolari australieni (4,22 de milioane de dolari americani) şi care au iluminat portul, fiind transmise în direct către miliarde de oameni din toate colţurile lumii.

Debutând cu o explozie masivă de strălucire pe Harbour Bridge, care a iluminat întreg oraşul, focurile de artificii din Sydney au depăşit spectacolele din anii anteriori.

Primarul din Sydney, Clover Moore, a promis cel mai mare spectacol de artificii din toate timpurile – cu 500 de kilograme mai multe materiale pirotehnice de cât anul trecut – şi a reuşit să se ţină de cuvânt. Circa 25.000 de explozii pirotehnice au fost montate doar pe podul din port.

Regizorul spectacolului de lumini, Fortunato Foti, a obţinut culori inedite – lămâie şi piersică – alături de artificii şi jocuri de lumini cu aspect 3D, care s-au transformat în umbrele şi flori.

Au fost artificii în formă de inimi, feţe zâmbitoare şi scoici în culorile roşu, portocaliu şi galben.

Coloana sonoră care a însoţit fabulosul spectacol de lumini a inclus un tribut dedicat ”reginei muzicii soul”, Aretha Franklin, decedată în 2018.

Mii de persoane au instalat corturi şi şi-au petrecut noaptea dinaintea Revelionului în port pentru a se asigura că prind cele mai bune locuri la spectacolul de lumini. Mulţi participanţi s-au plâns însă că cele mai bune locuri au fost rezervate spectatorilor care au plătit.

Focurile de artificii au fost punctul culminant al unei zile pline de festivităţi: remorchere care s-au transformat în fântâni arteziene, un spectacol de acrobaţii aeriene şi ambarcaţiuni colorate care au luminat portul.

Cele mai citite

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă