11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Atac armat în oraşul francez Strasbourg. Cel puţin trei morţi şi...

VIDEO Atac armat în oraşul francez Strasbourg. Cel puţin trei morţi şi numeroşi răniţi

Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite în atacul armat produs marţi seară în centrul oraşului Strasbourg, a anunţat Poliţia franceză. Şapte dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului Strasbourg.

“Schimb de focuri în centrul oraşului Strasbourg. Vă invităm să rămâneţi acasă în aşteptarea clarificării situaţiei”, a scris pe Twitter Alain Fontanel, prim-adjunct al primarului oraşului.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost informat despre incident şi a încheiat brusc o recepţie la care erau invitaţi parlamentari, desfăşurată la Palatul Élysée.

Macron l-a trimis la Strasbourg pe ministrul de Interne

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a trimis de urgenţă, marţi seară, pe ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, la Strasbourg.

“Preşedintele Republicii a fost informat în timp real despre evenimentele de la Strasbourg. Recepţia de la Palatul Élysée s-a încheiat, iar preşedintele l-a trimis la Strasbourg pe ministrul de Interne, Christophe Castaner”, a comunicat Preşedinţia Franţei.

Poliţia franceză a transmis că autorul atacului armat a fost identificat, dar este în continuare în libertate.

 

Eurodeputaţi români, blocaţi în Parlamentul European din cauza atacului armat din Strasbourg

Mai mulţi europarlamentari români sunt blocaţi în clădirea Parlamentului European din Strasbourg din cauza atacului armat de marţi seara. Printre aceştia se numără Cristian Preda, Ioan Mircea Paşcu şi Victor Boştinaru.

„Am fost informaţi acum circa o oră că sunt împuşcături în centrul Strasbourgului. Nu am avut mai multe detalii. Eu trebuia să mă întâlnesc cu Maia Sandu şi Andfrei Năstase, cei doi lideri din Republica Moldova. Am încercat să plec de la Parlament pentru a mă vedea cu ei în centru şi m-au sunat şi mi-au spus că sunt în centru, că au văzut pe cineva împuşcat. Acum sunt adăpostiţi într-o clădire, sunt OK amândoi. Noi la Parlament suntem cu toţii blocaţi cu consemnul poliţiei să nu părăsim incinta. Nimeni nu poate să iasă sau să intre, pentru că poliţia trebuie să lămurească situaţia. Înţeleg că sunt victime, am auzit diverse relatări, dar nu am informaţii pe tema asta”, a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul Cristian Preda.

La rândul ei, eurodeputatul Maria Grapini a spus că se află în maşina Parlamentului European care se deplasează spre hotel.

„Parlamentul e închis. Cei care au rămas acolo probabil vor dormi acolo. Eu sunt chiar în maşina Parlamentului şi mă îndrept spre hotel. Sper să pot să ajung”, a relatat pentru MEDIAFAX Grapini.

Ea a mai precizat că în clădirea Parlamentului European se află mai mulţi europarlamentari români, printre care Ioan Mircea Paşcu şi Victor Boştinaru.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă