10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalVictimele nevinovate ale schimbărilor climatice: o nouă specie amenințată cu dispariția

Victimele nevinovate ale schimbărilor climatice: o nouă specie amenințată cu dispariția

Studiul, realizat de Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA) din Statele Unite şi oameni de ştiinţă australieni din cadrul Departamentului pentru protecţia mediului şi patrimoniului, a descoperit că numărul ţestoaselor de sex masculin din această zonă a înregistrat un declin rapid în ultimele două decenii, informează Agerpres.

În regiunile sudice, mai reci, ale Marii Bariere de Corali, procentul înregistrat al ţestoaselor verzi de sex feminin varia între 65% şi 69%.

În zona nordică a recifului, mai caldă, procentul populaţiei de ţestoase verzi de sex feminin era situat între 87% şi 99,8% din numărul total de exemplare monitorizate.

”Ţinând cont de faptul că sexul ţestoaselor verzi depinde de temperatura de incubaţie a ouălor şi de faptul că temperaturile mai ridicate conduc spre eclozarea unui număr mai mare de femele, suntem îngrijoraţi că schimbările climatice ar putea cauza acest efect”, a declarat în raport Camryn Allen, biolog marin în cadrul NOAA.

”Temperatura necesară pentru ca populaţiile de ţestoase să producă 50% exemplare de sex masculin şi 50% de sex feminin este de circa 29 de grade Celsius”, a explicat Camryn Allen. ”Orice variaţie de circa unul sau două grade ar putea duce la producerea de femele sau, probabil, la deces embrionar”, a adăugat aceasta.

Temperaturile medii în zona Marii Bariere de Corali au depăşit cu mult această temperatură, conform specialistei americane.

Impactul schimbărilor climatice continuă să provoace îngrijorare în rândul grupurilor ecologiste după ce două episoade de amploare de albire survenite în ultimii doi ani au avut un impact devastator asupra populaţiei de corali din faimoasa destinaţie turistică.

Directorul executiv al World Wildlife Fund Australia, Dermot O’Gorman, a declarat că în cazul în care aceste schimbări vor continua, ”vom începe să pierdem populaţia de sex masculin, esenţială pentru înmulţirea şi menţinerea sustenabilităţii populaţiei de ţestoase verzi, una dintre cele mai importante din lume”.

Cele mai citite

Ligia Deca nu crede că școlile pot efectua testare antidrog

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat miercuri că majoritatea şcolilor nu sunt dotate cu infrastructura necesară pentru a efectua testări antidrog în mod eficient. Deca...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă