19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalVicecancelarul Austriei și-a găsit biroul spart și aparatură de interceptare montată în...

Vicecancelarul Austriei și-a găsit biroul spart și aparatură de interceptare montată în interior

Parchetul din Viena a anunțat că a fost deschisă o anchetă, transmite, joi, Reuters, citată de Agerpres.

Spargerea a avut loc miercuri seara, în timp ce Strache ieşise pentru a lua masa, a declarat purtătorul său de cuvânt, confirmând o informaţie anterioară difuzată de postul Oe24.

El a afirmat că dispozitivul electronic de supraveghere a fost descoperit săptămâna trecută de către specialişti ai serviciilor de informaţii, în spatele unui perete placat cu oglinzi.

”A fost vorba de o verificare de rutină după mutarea într-un nou birou”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Strache s-a mutat în biroul din Palatul Dietrichstein, sediul Ministerului Funcţiei Publice şi al Sportului, după ce partidul său a intrat la guvernare luna trecută, alături de formaţiunea conservatoare OeVP, a cancelarului Sebastian Kurz.

”Am deschis o anchetă şi aşteptăm un raport al poliţiei”, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Parchetului din Viena.

Motivele acestor incidente nu sunt cunoscute deocamdată, a indicat Ministerul de Interne, condus de FPOe.

Vineri, mii de persoane sunt aşteptate să ia parte la un protest împotriva unui bal al extremiştilor de dreapta organizat de FPOe la Palatul Hofburg din Viena.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă