Incendiile au făcut prăpăd în vestul Canadei

Vestul Canadei a declarat stare de urgență din cauza incendiilor

Incendiile au produs dezastre uriașe în vestul Canadei, unde peste 5.000 de oameni au fost evacuați. Autoritățile se așteaptă la o creștere de amploare în următoarele zile și s-a declarat stare de urgență în provincia Columbia Britanică.

Anca Stratulat 0 comentarii

Actualizat: 21.07.2021 - 14:10

Cea mai afectată provincie este Columbia Britanică din vestul Canadei, unde s-a decretat și stare de urgență. Autoritățile se așteaptă ca în zilele următoare situația să se agraveze și mai mult, motiv pentru care 5.700 de persoane au fost vizate marţi de un ordin de evacuare, mai mult decât dublu faţă de ziua precedentă, iar peste 32.000 de locuitori sunt sub alertă de evacuare.

Mike Farnworth, ministrul Siguranţei Publice din Columbia Britanică, a declarat pentru presa internațională că țara se află într-un punct critic, motiv pentru care a decis să emită starea de urgență în toată provincia.

"Am ajuns într-un punct critic. Pe baza propunerilor din partea responsabililor cu gestionarea situaţiilor de urgenţă şi a incendiilor de pădure, precum şi a deteriorării condiţiilor meteorologice, declar starea de urgenţă la nivelul provinciei", a declarat Mike Farnworth.

Cliff Chapman, şeful operaţiunilor împotriva incendiilor din Columbia Britanică, a precizat că aproximativ 3.000 de kilometri pătraţi de teren au fost distruse deja de incendii, fiind de trei ori mai mult decât media ultimilor 10 ani.

Flăcările fac ravagii în vestul Canadei de câteva săptămâni și au fost înregistrate circa 300 de incendii de pădure active. Vremea caldă și foarte uscată nu se va schimba în următoarea perioadă, anunță meteorologii, care trag un semnal de alarmă asupra populației. Momentan, peste 3.180 de pompieri şi alt personal acţionează la fața locului pentru a domoli flăcările.

Experții explică aceste incendii drept un efect devastator al încălzirii globale, fenomen care a dus de multe ori la dezastre naturale de amploare, iar luna iulie a acestui an a luat prin surprindere zona Canadei, Statelor Unite ale Americii, dar și Siberia, una dintre cele mai reci zone de pe glob.

Comentarii