8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalVestul Canadei a declarat stare de urgență din cauza incendiilor

Vestul Canadei a declarat stare de urgență din cauza incendiilor

Cea mai afectată provincie este Columbia Britanică din vestul Canadei, unde s-a decretat și stare de urgență. Autoritățile se așteaptă ca în zilele următoare situația să se agraveze și mai mult, motiv pentru care 5.700 de persoane au fost vizate marţi de un ordin de evacuare, mai mult decât dublu faţă de ziua precedentă, iar peste 32.000 de locuitori sunt sub alertă de evacuare.

Mike Farnworth, ministrul Siguranţei Publice din Columbia Britanică, a declarat pentru presa internațională că țara se află într-un punct critic, motiv pentru care a decis să emită starea de urgență în toată provincia.

“Am ajuns într-un punct critic. Pe baza propunerilor din partea responsabililor cu gestionarea situaţiilor de urgenţă şi a incendiilor de pădure, precum şi a deteriorării condiţiilor meteorologice, declar starea de urgenţă la nivelul provinciei”, a declarat Mike Farnworth.

Cliff Chapman, şeful operaţiunilor împotriva incendiilor din Columbia Britanică, a precizat că aproximativ 3.000 de kilometri pătraţi de teren au fost distruse deja de incendii, fiind de trei ori mai mult decât media ultimilor 10 ani.

Flăcările fac ravagii în vestul Canadei de câteva săptămâni și au fost înregistrate circa 300 de incendii de pădure active. Vremea caldă și foarte uscată nu se va schimba în următoarea perioadă, anunță meteorologii, care trag un semnal de alarmă asupra populației. Momentan, peste 3.180 de pompieri şi alt personal acţionează la fața locului pentru a domoli flăcările.

Experții explică aceste incendii drept un efect devastator al încălzirii globale, fenomen care a dus de multe ori la dezastre naturale de amploare, iar luna iulie a acestui an a luat prin surprindere zona Canadei, Statelor Unite ale Americii, dar și Siberia, una dintre cele mai reci zone de pe glob.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă