20.1 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalVești excelente din partea reprezentanților OMS. Variola maimuței nu mai reprezintă o...

Vești excelente din partea reprezentanților OMS. Variola maimuței nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate publică

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că mpox (maladie virală cunoscută în trecut sub numele de „variola maimuţei”) nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate globală, punând astfel capăt unei alerte de aproape un an pe care a emis-o pentru o boală virală ce a făcut ca sute de cazuri să fie confirmate în peste 100 de ţări.

Această epidemie „nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”, a declarat într-o conferinţă de presă directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, respectând recomandarea formulată de comitetul de urgenţă al acestei organizaţii.

OMS a declarat mpox o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional în iulie 2022 şi a reconfirmat acel statut epidemiologic în noiembrie 2022 şi în februarie 2023.

Statutul decretat de OMS pentru o boală are scopul de a declanşa o reacţie internaţională coordonată şi de a debloca fonduri pentru ca ţările lumii să poată colabora în privinţa distribuirii de vaccinuri şi tratamente medicale.

Peste 87.000 de cazuri de mpox au fost confirmate la nivel global de la începutul anului 2022 şi până în data de 8 mai 2023, potrivit celui mai recent raport al OMS.

Deşi OMS anunţase în prima parte a acestui an că a observat o scădere susţinută a numărului de cazuri raportate, reprezentanţii săi s-au declarat totuşi îngrijoraţi de o posibilă reapariţie a bolii în anumite regiuni şi de o transmitere persistentă a virusului în anumite ţări. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru sediu și…restaurant

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru sediu și…restaurant

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era...

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies