Venezuela anunţă un nou sistem de plată pentru paşapoarte

Venezuela a înfiinţat vineri o poliţie specială pentru migraţie şi a anunţat că de luna viitoare taxele de eliberare a paşapoartelor vor fi achitate în petro, criptomoneda lansată anul acesta de guvernul de la Caracas, informează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.10.2018 - 21:41

Potrivit ONU, circa 2,6 milioane din cei 30 de milioane de venezueleni s-au refugiat în alte ţări, în special în America de Sud. Aproximativ 1,9 milioane de oameni au ales migraţia în urma agravării crizei economice din Venezuela după 2015. Moneda naţională s-a depreciat cu peste 99%, iar Congresul controlat de opoziţie estimează că inflaţia anuală a ajuns la 200.000%.

Preşedintele socialist Nicolas Maduro contestă datele Organizaţiei Naţiunilor Unite şi susţine că numărul emigranţilor este de numai 600.000, dintre care 90% regretă decizia luată.

În prezent, graniţele Venezuelei sunt controlate de militarii din Garda Naţională. Cele 72 de puncte de trecere a frontierei se vor afla sub autoritatea poliţiei pentru migraţie, a precizat vicepreşedinta Delcy Rodriguez într-un discurs la televiziunea naţională. Reuters menţionează că mii de oameni ies ilegal din ţară în fiecare zi, pe jos sau cu autobuze, în special în Columbia, a cărei frontieră cu Venezuela are o lungime de 2200 de kilometri.

Comentarii