Foto: Arhivă

Venezuela a expuzat-o pe ambasadoarea UE și i-a dat termen 72 de ore să părăsească țara

Regimul de la Caracas, condus de președintele Nicolas Maduro, a declarat-o "persona non grata" pe ambasadoarea Uniunii Europene în Venezuela, Isabel Brilhante Pedrosa.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2021 - 13:10

Regimul de la Caracas, condus de președintele Nicolas Maduro, a declarat-o "persona non grata" pe ambasadoarea Uniunii Europene în Venezuela, Isabel Brilhante Pedrosa, aceasta având un termen de 72 de ore pentru a părăsi teritoriul Venezuelei.

Un anunț în acest sens a fost făcut de cancelarul Venezuelei, Jorge Arreaza, care a precizat că ordinul de expulzare a venit chiar de la președintele Nicolas Maduro.

Într-o declarație difuzată pe Internet la data de 25 februarie 2021, cancelarul Jorge Arreaza a susținut că expulzarea ambasadoarei UE este o consecință a faptului că "există deja 55 de decizii, care în sistemul SUA sau al Uniunii Europene sunt definite ca sancțiuni", referitoare la oameni politici din Venezuela. Cancelarul a susținut, pe de altă parte, că nici UE nici SUA nu au "autoritatea morală" de a aplica sancțiuni împotriva Venezuelei.

Isabel Brilhante Pedrosa este cetățean portughez iar funcția ei în Venezuela, în ultimii ani, a fost aceea de șefă a Delegației Comisiei Europene.

Comentarii