12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalVeganismul a fost recunoscut ca o credinţă filosofică

Veganismul a fost recunoscut ca o credinţă filosofică

Este vorba de cei care aleg alimentaţia vegană pentru a proteja animalele.

Tribunalul britanic s-a pronunţat într-un caz în care un bărbat a fost concediat după ce şi-a exprimat îngrijorarea că fondul de pensii al companiei la care lucra este investit în companii care fac teste pe animale.

El a susţinut că a fost concediat pentru că este ceea ce se cheamă vegan etic.

De obicei, veganii – adică persoanele care nu mănâncă carne – aleg acest stil de viaţă din motive de dietă.

Veganii etici, în schimb, exclud toate formele de exploatare a animalelor, alegând inclusiv să nu poarte haine din lână sau din piele şi să nu folosească produse testate pe animale.

Pentru ca o credinţă să fie protejată de lege trebuie să îndeplinească anumite condiţii: să fie demnă de respect într-o societate democratică, să nu fie incompatibilă cu demnitatea umană şi să nu intre în conflict cu drepturile fundamentale ale altor persoane.

Decizia tribunalului britanic stabileşte astfel că veganii etici au dreptul la protecţie împotriva discriminării, spune Europa FM.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă