Vaticanul va demara propria anchetă privind cazul cardinalului George Pell

Vaticanul a anunţat miercuri că va demara propria investigaţie privind acuzaţiile împotriva cardinalului George Pell, care a fost găsit vinovat de abuzuri sexuale asupra minorilor în Australia, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.02.2019 - 14:35

Pell, la un moment dat al treilea cel mai important oficial al Vaticanului şi un consilier de încredere al Papei Francisc, îşi va petrece prima noapte în închisoare după ce şi-a retras cererea pentru eliberare pe cauţiune, el aşteptându-şi acum pedeapsa pentru abuzarea sexuală a unor minori.

„După ce Pell a fost găsit vinovat în primă instanţă, Congregaţia pentru Doctrina Credinţei va gestiona acum cazul urmând procedurile şi în perioada prevăzută de normele canonice”, a declarat Alessandro Gisotti, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, fără să ofere mai multe detalii.

Pell, cel care şi-a dat demisia din rolul său de trezorier al Vaticanului, a fost găsit vinovat de relaţii sexuale cu un copil de sub 16 ani precum şi de alte patru capete de acuzare privind acte indecente cu un copil sub vârsta de 16 ani. Infracţiunile au avut loc în decembrie 1996 şi la începutul lui 1997 la Catedrala St. Patrick, la câteva luni după ce Pell a fost numit arhiepiscop în Melbourne.

Înainte de a se întoarce în Australia pentru a fi judecat, Pell a fost timp de trei ani prefectul secretariatului pentru economie în Vatican, devenind astfel unul dintre cei mai importanţi cardinali din lume. El a fost unul dintre cei mai de încredere consilieri ai Papei Francisc şi a fost numit special pentru a gestiona finanţele Vaticanului şi a opri corupţia.

Gisotti a confirmat, de asemenea, că Pell nu va mai ocupa funcţia de prefect al Secretariatului pentru Economie.

Comentarii