Val nemaiîntâlnit de ger în Spania. Mercurul a scăzut până la -25,4 grade Celsius

Spania a înregistrat temperaturi istorice în noaptea de luni spre marţi, mercurul termometrelor scăzând până la -25,4 grade Celsius şi complicând deszăpezirea, în special în capitala Madrid, unde multe străzi au rămas blocate, relatează AFP, citată de Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.01.2021 - 20:17

O mare parte din centrul şi estul ţării era încă acoperită de zăpadă marţi, după cea mai gravă furtună de iarnă care a afectat Spania în ultimele decenii. Numită Filomena, furtuna a adus de asemenea ploi abundente în alte părţi ale Spaniei şi a provocat moartea a trei persoane la sfârşitul săptămânii trecute.

În centrul şi estul Spaniei, mercurul termometrelor a scăzut la -25,4 grade într-un sat din regiunea Aragon, la nord-est de Madrid, a anunţat agenţia meteorologică AEMET, referindu-se la temperaturi "istorice".

Potrivit purtătorului de cuvânt al AEMET, este "posibil" să fi fost una dintre cele mai reci nopţi din ţară de "câteva decenii".

Cu -10,8 grade Celsius, capitala Madrid a înregistrat cea mai scăzută temperatură în ultima jumătate de secol, pe aeroportul Barajas înregistrându-se chiar -13,2 grade Celsius, a raportat AEMET.

Potrivit agenţiei meteorologice, temperaturile urmează să crească în zilele următoare.

Comentarii