7.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăCoronavirusVaccinul Moderna COVID poate prezenta un risc mai mare de inflamație cardiacă

Vaccinul Moderna COVID poate prezenta un risc mai mare de inflamație cardiacă

Vaccinul COVID-19 de la Moderna ar putea prezenta un risc mai mare de inflamare a inimii la anumite grupe de vârstă decât vaccinul Pfizer-BioNTech, au declarat marți Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, citând date recente.

Cu toate acestea, agenția a precizat că rezultatele privind miocardita și pericardita, tipuri de inflamații cardiace care au legătură cu injecțiile cu ARNm, nu au fost consecvente în toate sistemele americane de monitorizare a siguranței vaccinurilor, notează Reuters.

Analiza vine în contextul în care consilierii Administrației americane pentru alimente și medicamente se întâlnesc pentru a discuta despre autorizarea vaccinului Moderna pentru copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.

Pe baza datelor din sistemul Vaccine Safety Datalink (VSD), incidența inflamației cardiace a fost de 97,3 cazuri la un milion de doze pentru bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani după o a doua doză de injecție Moderna, față de 81,7 cazuri la un milion de doze de vaccin Pfizer.

Informațiile disponibile sugerează că majoritatea persoanelor cu miocardită după vaccinarea cu ARNm COVID-19 se recuperează în timp, a precizat CDC.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România are cea mai scăzută pondere a persoanelor cu competenţe

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește procentul populației cu competențe digitale elementare, conform ultimelor date publicate...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Ce a discutat Iohannis cu Macron în Franța

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Paris, la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la o reuniune de lucru cu mai mulţi lideri...
Ultima oră
Pe aceeași temă