6.4 C
București
vineri, 9 decembrie 2022
AcasăCoronavirusVaccinul Moderna COVID poate prezenta un risc mai mare de inflamație cardiacă

Vaccinul Moderna COVID poate prezenta un risc mai mare de inflamație cardiacă

Vaccinul COVID-19 de la Moderna ar putea prezenta un risc mai mare de inflamare a inimii la anumite grupe de vârstă decât vaccinul Pfizer-BioNTech, au declarat marți Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, citând date recente.

Cu toate acestea, agenția a precizat că rezultatele privind miocardita și pericardita, tipuri de inflamații cardiace care au legătură cu injecțiile cu ARNm, nu au fost consecvente în toate sistemele americane de monitorizare a siguranței vaccinurilor, notează Reuters.

Analiza vine în contextul în care consilierii Administrației americane pentru alimente și medicamente se întâlnesc pentru a discuta despre autorizarea vaccinului Moderna pentru copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.

Pe baza datelor din sistemul Vaccine Safety Datalink (VSD), incidența inflamației cardiace a fost de 97,3 cazuri la un milion de doze pentru bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani după o a doua doză de injecție Moderna, față de 81,7 cazuri la un milion de doze de vaccin Pfizer.

Informațiile disponibile sugerează că majoritatea persoanelor cu miocardită după vaccinarea cu ARNm COVID-19 se recuperează în timp, a precizat CDC.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 289: circa 300.000 de ucraineni au obținut pașapoarte rusești, de la începutul războiului

Circa 300.000 de ucraineni au primit paşapoarte ruseşti de la începutul războiului pe care Moscova îl duce împotriva ţării vecine, potrivit media ruse independente...

Cadouri de Crăciun pentru o stare de spirit minunată – Colecții festive de parfumuri de marcă

Pentru a avea sărbători pline de magie, oferă celor dragi cadouri cât mai frumoase, cum sunt surprizele de beauty, luxoase. Magazinele online au deja...

Parteneriate inedite la Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022

Programarea Campionatului Mondial de fotbal într-o țară exotică, la final de an, a dat startul parteneriatelor inedite în organizarea celei mai mari sărbători a...
Ultima oră
Pe aceeași temă