Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ursula von der Leyen susţine eforturile Croaţiei de aderare la zona euro

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată în vizită la Zagreb, şi-a exprimat marţi sprijinul pentru eforturile Croaţiei de aderare la zona euro şi la spaţiul Schengen, transmite dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2019 - 21:41

"Acord o înaltă consideraţie eforturilor enorme depuse de Croaţia pentru a începe (procesul de aderare la zona euro şi la spaţiul Schengen)", a declarat Ursula von der Leyen în cursul unei întâlniri cu premierul croat Andrej Plenkovic.

"Aşadar, sunt alături de dumneavoastră", a adăugat politicianul conservator german.

Pe o poziţie similară s-a plasat preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care a afirmat luna trecută că Zagrebul este pe calea cea bună pentru aderarea la euro, aminteşte dpa.

Spaţiul de liberă circulaţie Schengen este format în prezent din 26 de state europene, dintre care 22 state membre ale Uniunii Europene. Din zona euro fac parte 19 state membre ale UE.

Croaţia, care a aderat la Uniunea Europeană în 2013, va prelua preşedinţia semestrială a Consiliului UE în ianuarie 2020.

Ursula von der Leyen urmează să preia conducerea Comisiei Europene de la 1 noiembrie a.c.

Comentarii