8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalUrsula von der Leyen se angajează să-şi concentreze eforturile pentru viitorul Europei

Ursula von der Leyen se angajează să-şi concentreze eforturile pentru viitorul Europei

“Acum mă voi lupta cu toată puterea pentru Europa, pentru valorile sale de pace, drepturile omului, democraţii puternice şi o planetă sănătoasă”, a scris pe Twitter politiciana veterană a creştin-democraţilor cancelarului german Angela Merkel, potrivit Dpa.

Von der Leyen a fost aleasă în urma unui vot strâns de Parlamentul European pentru a-i succede în funcţie preşedintelui în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în noiembrie, după ce a fost desemnată candidat-surpriză de către liderii UE în urma alegerilor europarlamentare din acest an.

În tentativa de a-i convinge pe europarlamentari, ea a promis o serie de noi iniţiative pentru blocul comunitar, inclusiv propuneri de protecţie a mediului cu scopul de a atinge “neutralitatea climatică”,presupusă a ajunge la emisii nete de gaze de seră egale cu zero până în 2050.

Von der Leyen a mulţumit de asemenea Ministerului Apărării, pe care l-a condus mai bine de cinci ani, pentru ceremonia de adio, descriind-o drept un “moment special de gratitudine şi mândrie’.

Această ceremonie se desfăşoară de regulă în cursul serii cu participarea unei orchestre militare, a două plutoane de infanterişti înarmaţi şi a două rânduri de soldaţi cu torţe.

Între altele, ea a cerut orchestrei militare să interpreteze “Wind of Change”, balada emblematică a trupei de rock germane Scorpions, lansată în momentul căderii Zidului Berlinului şi al reunificării germane.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă