14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUrsula von der Leyen, avertisment împotriva comportamentului incorect faţă de statele estice...

Ursula von der Leyen, avertisment împotriva comportamentului incorect faţă de statele estice din UE

“În statele central şi est-europene, mulţi au sentimentul că nu sunt pe deplin acceptaţi”, a declarat von der Leyen, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului german Sueddeutsche Zeitung.

Von der Leyen a mai afirmat că se va recurge la sancţiuni financiare în cazul statelor membre doar în “absolut ultimă instanţă”.

“Cu toţii trebuie să învăţăm că deşi un stat de drept consolidat este scopul nostru, nimeni nu este perfect”, a adăugat noul şef al executivului european.

Într-un alt interviu, von der Leyen a promis o abordare dură în relaţia cu Rusia. Ea a declarat pentru cotidianului german Die Welt că Moscova “nu scuză slăbiciunea” şi că sancţiunile ar trebui menţinute. Pe de altă parte, s-a angajat să ofere Rusiei o nouă rundă de dialog.

Fostul ministru german al apărării a fost ales la limită şef al executivului UE la începutul acestei săptămâni de către Parlamentul European şi va preluat funcţia de la Jean-Claude Juncker pe 1 noiembrie.

 

O amânare pentru Brexit

Ursula von der Leyen, viitorul preşedinte al Comisiei Europene, a declarat că este dispusă să ofere o amânare pentru Brexit, dacă Administraţia de la Londra oferă motive întemeiate, menţionând că un Brexit ordonat este esenţial pentru viitorul relaţiilor bilaterale, relatează Reuters.

„Nu ne dorim un Brexit dur. Această opţiune nu este bună pentru nicio parte. Avem un acord de ieşire bun”, a declarat Ursula von der Leyen, cu referire la Acordul negociat de oficialii europeni cu prim-ministrul britanic Theresa May.

Acordul negociat de Theresa May a fost respins de ambii candidaţi pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al Marii Britanii.

„Dacă prietenii noştri britanici au motive întemeiate pentru o amânare, sunt deschisă la această variantă”, a adăugat viitorul preşedinte al Comisiei Europene.

De asemenea, Ursula von der Leyen a transmis că va aştepta alegerea viitorului prim-ministru al Marii Britanii pentru iniţierea discuţiilor pe acest subiect.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Boris Johnson, candidatul favorit pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al Marii Britanii a anunţat că doreşte să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie şi fără un acord.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă