Foto: Medical News Today

Urmează o schimbare legislativă prvind ţigările. Fumătorii ar putea fi dezavantajaţi

Experții din sănătate din Statele Unite propun o nouă schimbare care vizează industria țigărilor, iar acest plan ar putea avea urmări și în Europa, informează presa occidentală.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

17.03.2018 - 18:54

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite plănuiește încă de anul trecut să reducă cantitatea de nicotină până la niveluri care să nu dea dependență, iar experții din Regat susțin că această schimbare va avea efecte și în Marea Britanie, informează Evenimentul Zilei.

„Mai multe studii au examinat efectele reducerii nicotinei din țigarete, având rezultate promițătoare”, susține Linda Bauld, profesoară de politici de sănătate de la Universitate din Stirling.

„Această mișcare ar face fumatul mai puțin plăcut și mai puțin dependent. În experimente controlate, există unele dovezi că ar putea să-i ajute pe fumători să se lase. Totuși,. vor exista mari provocări în a implementa asta în lumea reală”, a afirmat expertul.

„Țigările sunt disponibile la nivel global, iar vânzarea de țigări care dau mai puțină dependență în SUA ar putea conduce la crearea unei piețe negre a produselor contrafăcute de import”, a încheiat Bauld.

Comentarii