12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalUraganul Willa produce pagube limitate la trecerea sa prin Mexic

Uraganul Willa produce pagube limitate la trecerea sa prin Mexic

Uraganul a atins uscatul marţi seară în dreptul localităţii de coastă Escuinapa, în statul Sinaloa, iar miercuri a ajuns în sud-estul statului Coahuila într-o deplasare rapidă spre nord-est, potrivit Serviciului Meteorologic Naţional (SMN).

Willa a doborât copaci şi stâlpi electrici care au dus la întreruperea curentului şi la revărsarea unor râuri şi cursuri de apă, care au inundat mai multe localităţi din statele Sinaloa, Nayarit y Jalisco.

Municipiile Escuinapa şi El Rosario, din Sinaloa, şi regiunile învecinate au fost cele mai afectate, a informat guvernatorul statului, Quirino Ordaz, care miercuri a vizitat zona. “Din fericire nu au avut loc pierderi de vieţi omeneşti, deoarece populaţia a fost evacuată şi instalată în peste 4.000 de centre de adăpost”, a declarat guvernatorul.

SMN a raportat căderi de ploi de peste 182 milimetri care au dus la revărsarea râurilor Baluarte, din Sinaloa, şi Cańas, limitrof cu Nayarit, unde s-a revărsat şi râul Acaponeta.

Comunităţile de pe malurile acestor râuri au înregistrat inundaţii, care au afectat casele localnicilor, iar la Nayarit, sute de persoane au fost transportate în municipiul Tecuala, deoarece centrele de adăpost locale au fost la rândul lor inundate.

În ultimul său raport, SMN semnalează că Willa provoacă furtuni puternici şi punctuale la Durango; furtuni şi descărcări electrice la Zacatecas, Coahuila şi Nuevo León, şi furtuni izolate la San Luis Potosí şi Tamaulipas.

La Jalisco, guvernatorul statului, Aristóteles Sandoval, a semnalat că mai multe comune au rămas izolate după prăbuşirea unor poduri şi că sunt aşteptate echipe pentru debloca mai multe porţiuni din drumurile de coastă.

Potrivit ultimului raport al SMN, Willa se află la 50 de kilometri vest de Saltillo, în Coahuila, şi la 120 kilometri vest-sud-vest de Monterrey, Nuevo León şi de deplasează spre nord-est cu 44 km/h însoţit de vânturi maxime de 35 km/h şi de rafale de 55 de kilometri pe oră.

Autorităţile au cerut populaţiei din aceste localităţi să fie precaută şi să urmeze recomandările emise de responsabilii Sistemului Naţional de Protecţie Civilă.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă