15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUnul dintre cei mai urmăriți teroriști, ucis de americani (surse)

Unul dintre cei mai urmăriți teroriști, ucis de americani (surse)

Un lider tribal din provincia afgană Kunar, Janan Sardar, a declarat pentru dpa că “cinci persoane, inclusiv Mullah Fazlullah, au fost ucise la 13 iunie, ora 10 p.m. (17.30 GMT). Alţi patru membri ai Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) au fost ucişi în atacul realizat cu o dronă”, a afirmat acesta.

Informaţia a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Apărării, care a citat surse americane.

Totuşi, un purtător de cuvânt al forţelor SUA din Afganistan s-a limitat să confirme, vineri, faptul că “un înalt lider al unei organizaţii considerate drept teroriste” a fost vizat de un atac cu dronă miercuri în provincia afgană Kunar. Un purtător de cuvânt al armatei pakistaneze a spus că nu poate confirma moartea lui Fazlullah în atacul respectiv.

Se ştie că acesta a fost ales lider al TTP în 2013, după moartea predecesorului său Hakimullah Mehsud tot într-un atac cu dronă american.

Gruparea a ordonat atacul din 2012 asupra tinerei militante pentru drepturile fetelor la educaţie Malala Yousafzai, ulterior laureată a Premiului Nobel pentru Pace.

În martie, Departamentul de stat al SUA a anunţat o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informaţii care contribuie la capturarea lui Fazlullah.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă