Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Universitatea Sorbona, acuzată de „cenzură” privind ”terorismul”

Preşedintele Centrului de Analiză a Terorismului (CAT) Jean-Charles Brisard a denunţat joi o ”cenzură brutală” în refuzul preşedintelui Universităţii Sorbona de a găzdui, aşa cum se era prevăzut, o conferinţă internaţională pe tema terorismului.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 14.11.2019 - 17:03

Această atitudine din partea reprezentanților academici a determinat schimbarea locului evenimentului cu doar ”o săptămână înainte”, relatează AFP, conform News.ro.

 
Această conferinţă organizată de CAT urma să se desfăşoare la 7 noiembrie în campusul de la Jussieu.

”De şase luni, noi pregătim această conferinţă pe tema ameninţărilor teroriste şi mizelor căderii califatului (Statului Islamic, SI). Am ales să invităm la conferinţă instituţii franceze şi străine specializate în terorism”, a declarat pentru AFP Jean-Charles Brisard.

”Am comunicat îndelung”, a continuat el, ”cu serviciile respective ale Universităţii, am angajat cheltuieli, iar la 24 octombrie ni s-a cerut să reducem panourile de semnalare ale conferinţei în campus”.

”Mi s-a cerut inclusiv să retrag cuvântul «terorism», lucru pe care l-am refuzat. O solicitare bizară, odată ce conferinţa era pe această temă”, a subliniat el

Până la urmă, CAT a acceptat ”să reducă pânzele” în privinţa mărimii afişelor şi a primit pe e-mail ”unda verde” a directorului serviciilor generale ale Sorbonne Université.

Potrivit lui Jean-Charles Brisard, Universitatea Sorbona s-a răzgândit, cu toate acestea, la 30 octombrie, ”cu opt zile înaintea” conferinţei, motivând că ”evenimentul este prea periculos” pentru a avea loc într-o incintă universitară.

”Este halucinant! Problema terorismului este o problemă de societate care interesează pe toată lumea. Noi am reunit reprezentanţi de instituţii, specialişti, avem o abordare ştiinţifică a problemei. Aceasta este o cenzură brutală şi nejustificată”, a conchis Jean-Charles Brisard.

Conferinţa a vut loc la data prevăzută, dar la Ecole militaire.

Contactată de AFP, Universitatea Sorbona nu a reacţionat imediat.

Comentarii

loading...